Цената на земеделската земя ще върви нагоре

21775
Цената на земеделската земя ще върви нагоре

Интерес към покупката на земи с компенсаторни инструменти има и резултатите от последния търг ще го покажат, заяви Веселин Данев, ликвидатор на "Еларг Фонд за земеделска земя" АДСИС пред еconomymagazine.bg.

"За да се окрупнят парцелите, трябва да има сериозна намеса на държавата, казва експертът. Сбъркан е целият модел на приватизация на земята. Не съм видял нито едно правителство досега да се е заело с този проблем. Невъзможно е и в оставащата година от мандата на този кабинет да се случи нещо в тази насока, защото времето е малко. Всяка подобна инициатива трябва да се обсъди, да се видят аргументите, различните гледни точки, а това отнема време. Без намесата на държавата няма как да се стигне до окрупняване, а от там и до по-бързо повишаване на цената", добави той.

Но въпреки това според него тенденцията е възходяща и цената на земята ще върви нагоре. "Как ще се движи цената на земята през следващата година не мога да кажа с абсолютна точност. Например, тази година имаше суша, но цената пак е добра. От година на година стойността й се подобрява", заяви Данев.

Земеделската земя ще продължи да поскъпва

Цените на земеделската земя в България ще продължат да растат през следващите години. Прогнозата е на Асоциацията на собствениците на ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика